Perspektivet

Perspektivet

Om bloggen

Välkommen till bloggen som observerar, reflekterar och kommenterar, ur ett perspektiv av mindfulness.

Hemsida http://www.ditttao.se; här finns texter om bl a mindfulness, buddhistisk retreat, mindfulness - dess ursprung, Thailand och kinesisk kultur-historia.

Skilda världar

AllmäntPosted by Lars-Erik Wallner Sat, January 09, 2010 12:33

Nicolas är ett av fyra barn i den grekiska familjen Constantidos. Överklass-familjen från Athen har tillbringat tio dagar på skidsemester i Verbier. Tre skidlärare har tagit hand om barnen inlkusive Nicolas hela dagarna.

Kostnaden för dessa tio dagar är i ett globalt perspektiv astronomisk. Enbart hotell, skidskola och restaurangbesök kostar ca 200 000 kronor, (tillkommer flygresa, shopping m m...). Detta innebär att en halvdag har kostat 10 000 kronor; vilket är vad en ex thailändsk jordbrukar-familj ska leva på under ett helt år...

Det paradoxala är att den buddhistiska risfarmar-familjen ofta är mer harmonisk, har mer tid för sina barn samt att Nicolas själsfrände på andra sidan jorden - visar mer spontan glädje. Jag stärks i min uppfattning att de mångtusenåriga taoistiska honnörsorden; harmoni och enkelhet - ej går att köpa för pengar!